Menukaart

Lunch ( 12 – 15.30 uur)

Italiaans platbrood van de grill met 8.5
Hollandse buffelmozzarella, zongedroogde tomaat, notensla en pesto

Italiaans platbrood van de grill met 9.5
Waddenham, Hollandse buffelmozzarella, zongedroogde tomaat, notensla en pesto

Speltbol met baba ganoush en gegrilde groenten (vegan) 8.5
met dukkah specerijenmix

Speltbol met Friese geitenkaas van de Molkerei 8.5
met perenchutney, notensla, pitten en zaden

Speltbol met gravad lax Wad Anderz 9.5
eigen gemarineerde heilbot op Scandinavische wijze, met mierikswortelcrème, biet,
rode ui, augurk en zeekraal

Speltbol met rauwe Waddenham van slagerij Menno Hoekstra 9.5
met zilte tapenade, notensla, pitten en zaden

Garnalenkroket 9.5
op brioche bun met ijsbergsla, Soltmen Waddengarnalen en cocktailsaus

Twee rundvlees kroketten van Bourgondiër 12.5
met twee sneden brood, roomboter, salade en Marne mosterd

Twee oesterzwam kroketten (vegan) 12.5
met twee sneden brood, salade en Marne mosterd


Soepen

Wortel-gember-kokossoep 8.5 (optioneel vegan)
met pinda, korianderroom en naanbrood

Aspergesoep 8.5
met ham van Gaasterlander kruidenvarken; geserveerd met brood en boter
Wijntip! Gruner Veltliner, Johann Klauss; glas 6

Bisque van Waddengarnalen 14.5
gebonden soep van Soltmen garnalen met crème fraîche, zeekraal, brood en rouille
Wijntip! Civitas Pecorino Lunaria, Demeter; glas 7.5

Gebak uit eigen keuken

Duindoorn cheesecake 4.7 (vegan)
Ganache pure chocoladetaart 4.7
Lemon meringue tartelette 4.7
Susan’s appel-kruimeltaart 4.7 (slagroom +0.5)


Bij de borrel

Kalamata olijven met pit! (vegan) 4.5

Portie mild belegen kaas Van Schier 5.5
met grove Marne mosterd

Portie Fryske droege woarst 5.5
van slagerij Menno Hoekstra

Notenmix Jakarta (vegan) 7
gebrand bij Van Schier

Wakame loempia’s 9 (vegan)
met zoete chilisaus (8 stuks)

Rundvlees of oesterzwam bitterballen (vegan) 9
(8 stuks)

MIni garnalenkroketjes 9.5
met citroenmayonaise (6 stuks)

Lekker vooraf of om te delen…

Broodplankje 8.5 (vegan)
Pain de Mer – Zeeuws desembrood met huisgemaakte baba ganoush, muhammara en kimchi humus

Portie Waddenkokkels (300 gram) 14.5
gestoofd in witte wijn met knoflook, citroen en zeekraal; geserveerd met brood en rouille
Wijntip! Civitas Pecorino Lunaria, Demeter; glas 7.5

Kaasplank Van Schier 14.5
vier kazen uit het Van Schier assortiment, met compote, noten en kletzenbrood
Wijntip! Pedro Ximénez Hechizo; glas 8.5

Wad Anderz borrelplank (voor twee personen) 9.5 per persoon
een samengestelde borrelplank van de chef
Biertip! Gulpener Tapdans; tap 5.5

Kindergerechten

Naar keuze: mini loempia’s (vegan) | garnalenkroketjes | kipfingerz of kroket 9.5
geserveerd met dikke frieten, mayonaise, appelmoes, komkommer en tomaat

Pasta met tomatensaus en kaas

Boerderijs & Tiny Tony’s v.a. 2.75
handijs vanille, aardbei, peer of chocolade met Tiny Tony Chocolonely


Maaltijdgerechten

Maaltijdsalade 17 (optioneel vegan)
gemengde salade met meloen, asperges, Waddenham, Hollandse buffelmozzarella, hazelnoot en frambozendressing; geserveerd met broodcroutons
Wijntip! Poggio del Sole, Bianco Salento glas 6


The Dutch Weed burger 17.5 (vegan)
weedbun met zeewierburger, Romeinse sla, remouladesaus, tomaat, augurk, rode ui en zeekraal;
geserveerd met verse frieten, vegan mayonaise en salade

Wijntip! Civitas Pecorino Lunaria, Demeter; glas 7.5

Wad Anderz burger 19
brioche bun met burger van Fries weiderund, bacon, Cheddar, Romeinse sla, burgersaus, tomaat,
augurk en rode ui; geserveerd met verse frieten, mayonaise en salade

Biertip! Brouwdok, Ype Indian Pale Ale; fles 6

Fish & chipz 19
krokant gebakken kabeljauwf staarftilet, remouladesaus, verse frieten, mayonaise en salade
Biertip! Brouwdok, Wad Weizen; glas 5.5

Zeeuwse mosselen 26.5
gestoofd in Wad Weizen bier; geserveerd met brood of verse frieten, sauzen en salade
Wijntip! Civitas Pecorino Lunaria, Demeter; glas 7.5


Diner (vanaf 17 uur)
Voorgerechten

Meloensalade 11 (optioneel vegan)
gemengde salade met meloen, asperges, Waddenham, Hollandse buffelmozzarella, hazelnoot en frambozendressing; geserveerd met broodcroutons
Wijntip! Poggio del Sole, Bianco Salento glas 6

Paddenstoelen “à la Bourguignonne” 11
gemengde paddenstoelen en oesterzwammen van de Pluktuin, gegratineerd met knoflook-dragonboter; geserveerd met brood
Wijntip! Burgàns Albariño, Martin Codax; glas 7.5

Gravad lax Wad Anderz 13
eigen gemarineerde heilbot op Scandinavische wijze, met biet, gemarineerde uitjes en mierikswortelcreme
Wijntip! Burgàns Albariño, Martin Codax; glas 7.5

Charcuterie 13
verschillende fijne vleeswaren met Amsterdamse uien relish, cornichonsen in balsamico gemarineerde zilver ui
Wijntip! Haltinger Winzer EG, Spätburgunder Haltinger Stiege; glas 7.5

Hoofdgerecht

Panang curry en geroosterde bloemkool 21 (vegan)
met zoete aardappel, jasmijn rijst, paksoi, paprika, lente-ui en koriander
Wijntip! Ferrandière Grand Blanc, Domaine Paul Mas; glas 7.5

Asperges 25
met ham van Gaasterlands kruidenvarken, ei, krielaardappel en bearnaisesaus
Wijntip! Gruner Veltliner, Johann Klauss; glas 6

Pastei van Noordzee vis 21
met saffraan-witte wijnsaus, venkel, aardappel en seizoensgroenten
Wijntip! Poggio del Sole, Bianco Salento glas 6

Kokkels en mossels 23
verse pasta linguine met kokkels en mossels, gestoofd in witte wijn met tomaat en knoflook
Wijntip! Civitas Pecorino Lunaria, Demeter; glas 7.5

Noordzeevisfilet van het seizoen 25
met asperge, venkel, fregola, langousine-Pernodsaus en kaaskletskop
Wijntip! Burgàns Albariño, Martin Codax; glas 7.5

Merlan steak 27
met aardappelrösti, seizoensgroenten en chimichurri
Wijntip! Spätburgunder Haltinger Stiege, Haltinger Winzer EG; glas 7.5

Varkensrack van de grill 25
gepekeld Gaasterlands varkensrack, met zoete aardappel, mais, zoet-zuur van mosterdzaad
en paprika coulis
Wijntip! Brindisi Reserve, Corto Ottone; glas 7.5

Nagerechten

Flamanas 9 (vegan)
in rietsuiker en Bourbon geflambeerde verse ananas, met kokos sorbetijs
Wijntip! Pineau des Charentes, Louis Royer; glas 7

Amarena trifle 9
trifle van chocoladecake, amarena kers, Kirsch, hazelnootroomijs en tonkabonenroom
Wijntip! Banyuls Traditionnel, Cave Abbe Rous; glas 8.5

Friandises 7
kleine zoete lekkernijen en bonbons voor bij de koffie of thee
Tip! Eilander bitter of kruidenlikeur naar keuze; glas 3.7

Kaasplank Van Schier 14.5
vier kazen uit het Van Schier assortiment, met compote, noten en kletzenbrood
Wijntip! Pedro Ximénez Hechizo; glas 7

Schier-I-miss-U 9
luchtige biscuit met Schiermoncello, mascarpone, lemoncurd, merengue en verse aardbeien
Tip! Schiermoncello, eilander limoncello met duindoorn; glas 5

Heeft u een allergie of dieetwens? Wij bespreken graag de mogelijkheden!