Onze eilander VVV bestaat 125 jaar en daar zijn wij trots op! Speciaal om dit te vieren hebben wij een lunch en diner samengesteld met smaakvolle producten, veelal van het eigen eiland.
12.5 Uurtje Van Schier 12.5 pp
Samengestelde lunch bestaande uit:
Soep van de dag, “fritatta”; omelet uit de oven met eieren van Simon en groenten van de Pluktuin én natuurlijk een broodje kaas Van Schier!
Reserveer het 12.5 Uurtje Van Schier
VVV Jubileum Diner 35 pp
Paddenstoelen “à la Bourguignonne” om te delen…
gemengde paddenstoelen en oesterzwammen van de Pluktuin, gegratineerd met knoflook-dragonboter; geserveerd met brood
Wijntip! Burgàns Albariño, Martin Codax; glas 7.5
Wad ’n viscurry (optioneel vegetarisch)
gele curry met vis van het seizoen, schaal- en schelpdieren uit de Wadden- en Noordzee en groenten van de Pluktuin; geserveerd met basmatirijst
Wijntip! Ferrandière Grand Blanc, Domaine Paul Mas; glas 7.5
Schier-I-miss-U
luchtige biscuit met Schiermoncello, mascarpone, lemoncurd, rabarber, aardbei en meringue
Tip! Schiermoncello, eilander limoncello met duindoorn; glas 5
Reserveer het VVV Jubileum Diner
Zeeuwse oesters (3 stuks) 13
met wakame marinade, rode wijnazijn en Ponzu Yuzu, geserveerd met sjalotjes, citroen en bosui
Wijntip! Prosecco Spumante BIO IT; glas 8.5
Zeeuwse mosselen 26
met wakame marinade, rode wijnazijn en Ponzu Yuzu, geserveerd met sjalotjes, citroen en bosui
Wijntip! Civitas Pecorino Lunaria, DEMETER IT; glas 7.5
Proeverij van ’t Wad 35 p.p. (vanaf twee personen)
bisque van Waddengarnalen, Thaise viskroketjes, oesters, gravad lax Wad Anderz, kokkels en mossels; geserveerd met brood en salade
Wijntip! Gruner Veltliner, Johann Klaus AU; glas 6
Italiaans platbrood van de grill met … 8.5
Hollandse buffelmozzarella, zongedroogde tomaat, notensla en pesto
Italiaans platbrood van de grill met … 9.5
Waddenham, Hollandse buffelmozzarella, zongedroogde tomaat, notensla en pesto
Speltbol met Muhamarra en gegrilde groenten (vegan) 8.5
met dukkah specerijenmix
Speltbol met Van Schier kaas 8.5
Wildpluk kaas, met zeewier, duindoorn en Waddenkruiden met honing-zeekraal mosterd en notensla
Speltbol gravad lax Wad Anderz 9.5
eigen gemarineerde heilbot op Scandinavische wijze, met mierikswortelcrème, biet,
rode ui, augurk en zeekraal
Speltbol rauwe Waddenham van slagerij Menno Hoekstra 9.5
met truffelmayonaise, notensla, pitten en zaden
Garnalenkroket 9.5
op brioche bun met ijsbergsla, Soltmen Waddengarnalen, zeekraal en cocktailsaus
Twee rundvlees kroketten van Bourgondiër 12.5
met twee sneden brood, roomboter, salade en Marne mosterd
Twee oesterzwam kroketten (vegan) 12.5
met twee sneden brood, salade en Marne mosterd
Carrot cup cake (vegan) 4.7
Duindoorn-cheesecake 4.7
Ganache pure chocoladetaart 4.7
Lemon meringue tartelette 4.7
Susan’s appel-kruimeltaart 4.7 (slagroom +0.5)
Broodplankje 8.5 (vegan)
met huisgemaakte baba ganoush, muhammara en kimchi humus
Zeeuwse oesters
met wakame marinade, rode wijn azijn en ponzo yuzu;
geserveerd met sjalotjes, citroen en bosui
Wijntip! Prosecco Spumante BIO 20cl 8.5
Portie Waddenkokkels (300 gram) 14.5
gestoofd in witte wijn met knoflook, citroen en zeekraal; geserveerd met brood en rouille
Wijntip! Civitas Pecorino Lunaria, Demeter; glas 7.5
Kaasplank Van Schier 14.5
vier kazen uit het Van Schier assortiment, met compote, noten en kletzenbrood
Wijntip! Pedro Ximénez Hechizo; glas 8.5
Charcuterie 14.5
verschillende fijne vleeswaren met Amsterdamse uien relish, cornichonsen in balsamico
gemarineerde zilver ui
Wijntip! Haltinger Winzer EG, Spätburgunder Haltinger Stiege; glas 7.5
Wad Anderz borrelplank (voor twee personen) 9.5 per persoon
een samengestelde borrelplank van de chef
Biertip! Gulpener Tapdans; tap 5.5
Met het programma Kindermenu 2.0 van Jong Leren Eten zetten we gezonde, regionale én lekkere gerechten voor kinderen op menukaarten van restaurants in Friesland en op Schiermonnikoog
Schierse Pasta Pesto met basilicum van De Pluktuin, kaas en cherry tomaatjes 9.5
naar een recept van Annelie, Eline, Imke & Sven
Regenboog taartje met groenten van De Pluktuin en Van Schier kaas 9.5
naar een recept van Jinke, Maikel, Morrison & Xavagne
Verse frieten met naar keuze: mini loempia’s (vegan) | garnalenkroketjes | kipfingerz of kroket 11
geserveerd met mayonaise, appelmoes, komkommer en tomaat
Boerderijs & Tiny Tony’s v.a. 2.5
handijs vanille, aardbei, peer of chocolade met Tiny Tony Chocolonely
Watermeloen 13
met gefermenteerde oesterzwammen en kimchi van De Pluktuin, takuan, wakame en rettich
Wijntip! Cyrano, Côtes des Bergerac Moelleux; glas 5.5
Paddenstoelen “à la Bourguignonne” 13
gemengde paddenstoelen en oesterzwammen van de Pluktuin, gegratineerd met knoflook-dragonboter; geserveerd met brood
Wijntip! Burgàns Albariño, Martin Codax; glas 7.5
Thaise viskroketjes 13
gemaakt van Noordzee vis en Solt Waddengarnalen, geserveerd met zeewier-komkommersalade en zoete chilisaus
Wijntip! Poggio del Sole, Bianco Salento; glas 6
Gravad lax Wad Anderz 14.5
eigen gemarineerde heilbot op Scandinavische wijze, met biet, gemarineerde uitjes en mierikswortelcreme
Wijntip! Burgàns Albariño, Martin Codax; glas 7.5
Charcuterie 14.5
verschillende fijne vleeswaren met Amsterdamse uien relish, cornichonsen in balsamico gemarineerde zilver ui
Wijntip! Haltinger Winzer EG, Spätburgunder Haltinger Stiege; glas 7.5
Wortel-gember-kokossoep 8.5 (optioneel vegan)
met pinda, korianderroom en naanbrood
Venkelsoep 8.5
met groene kruidenolie en kervel; geserveerd met brood en boter
Bisque van Waddengarnalen 13
gebonden soep van Soltmen garnalen met crème fraîche, kokkels, zeekraal, brood en rouille
Wijntip! Civitas Pecorino Lunaria, Demeter; glas 7.5
Sorbet (optioneel vegan) 8
twee bollen sorbetijs, vers fruit en slagroom
Wijntip! Tokaj-Hétszõlõ Late Harvest; glas 7.5
Crème brûlée 9
van vanille en tonkaboon met pure chocoladeijs en kletskop
Wijntip! Pineau de Charentes, Louis Royer; glas 7.5
Bavarois 9
van mango en basilicum, met duindoorngelei, passievrucht-sorbetijs en kokos-limoengel
Wijntip! Muscat de Frontignan, Passeur de Soleil; glas 7.5
Friandises 6.5
kleine zoete lekkernijen en bonbons voor bij de koffie of thee
Tip! Eilander bitter of kruidenlikeur naar keuze; glas 3.7
Kaasplank Van Schier 14.5
vier kazen uit het Van Schier assortiment, met compote, noten en kletzenbrood
Wijntip! Pedro Ximénez Hechizo; glas 7
Schier-I-miss-U 9
luchtige biscuit met Schiermoncello, mascarpone, lemoncurd, rabarber en aardbei
Tip! Schiermoncello, eilander limoncello met duindoorn; glas 5
Heeft u een allergie of dieetwens? Wij bespreken graag de mogelijkheden!