Menukaart

Lunch ( 12 – 15.30 uur)

Piadina’s

Italiaans platbrood van de grill met 8.5
Hollandse buffelmozzarella, zongedroogde tomaat, notensla en pesto

Italiaans platbrood van de grill met 9.5
Waddenham, Hollandse buffelmozzarella, zongedroogde tomaat, notensla en pesto

Speltbol met gepofte knolselderij en oesterzwammen van de Pluktuin (vegan) 8.5
met Ras el Hanout humus en dukkah specerijenmix

Speltbol met mild belegen kaas Van Schier 8.5
Wildpluk kaas met Waddenkruiden, duindoorn en zeegroenten, met honing-zeekraalmosterd,
notensla, pitten en zaden

Speltbol met gerookte makreelsalade 9.5
met paprika, kappertjes, rode ui, augurk en zeekraal

Speltbol met gerookte runder rib-eye van slagerij Menno Hoekstra 9.5
met zilte tapenade, notensla, pitten en zaden

Garnalenkroket 9.5
op brioche brood met ijsbergsla en cocktailsaus

Twee kroketten; rundvlees of oesterzwam (vegan) 12.5
met Donders meergranen brood, roomboter, salade en Marne mosterd


Soepen

Knolselderijsoep 8.5 (optioneel vegan)
met duxelles van oesterzwammen van de Pluktuin, groene kruidenolie en truffel;
geserveerd met brood en boter

Franse uiensoep 8.5
met appelcider, Calvados, rookspek en crouton van brioche en Gruyère kaas
Biertip! Gulpener Bockbier; glas 5.5

Bisque van Waddengarnalen 14.5
gebonden soep van Soltmen garnalen met crème fraîche, zeekraal, briochetoast en rouille
Wijntip! Civitas Pecorino Lunaria, Demeter; glas 5.9


Kaasfondue

Vacherin Mont d’Or 47.5 (per twee personen en 30 min. bereidingstijd)
Franse winterkaas uit Jura, bereid in de oven met witte wijn, knoflook en rozemarijn; geserveerd met diverse dips, brood en salade
Wijntip! Fiori, Feteascã Neagra-Syrah, Radacini Moldavie; glas 5.9 fles 35

Gebak uit eigen keuken

Carrotcake 4.7 (vegan)
Ganache pure chocoladetaart 4.7
Lemon meringue tartelette 4.7
Susan’s appel-kruimeltaart 4.7 (slagroom +0.5)


Bij de borrel

Kalamata olijven met pit! (vegan) 4.5

Portie mild belegen kaas Van Schier 5.5
met honing-zeekraalmosterd

Portie Fryske droege woarst 5.5
van slagerij Menno Hoekstra

Notenmix Jakarta (vegan) 7
gebrand bij Van Schier

Wakame loempia’s 9 (vegan)
met zoete chilisaus (8 stuks)

Rundvlees of oesterzwam bitterballen (vegan) 9
(8 stuks)

MIni garnalenkroketjes 9.5
met citroenmayonaise (6 stuks)

Lekker vooraf of om te delen…

Broodplankje 8.5 (optioneel vegan)
Pain de Mer – Zeeuws desembrood met saffraan-sinaasappel-, ansjovis- en zeewierboter

Portie Waddenkokkels (300 gram) 14.5
gestoofd in witte wijn met knoflook en zeekraal; geserveerd met briochetoast en rouille
Wijntip! Civitas Pecorino Lunaria, Demeter; glas 5.9

Kaasplank Van Schier 14.5
vier kazen uit het Van Schier assortiment, met compote, noten en kletzenbrood
Wijntip! Pedro Ximénez Hechizo; glas 7

Wad Anderz borrelplank (voor twee personen) 9.5 per persoon
een samengestelde borrelplank van de chef
Biertip! Gulpener Bockbier; tap 5.5

Kindergerechten

Naar keuze: mini loempia’s (vegan) | garnalenkroketjes | kipfingerz of kroket 9.5
geserveerd met dikke frieten, mayonaise, appelmoes, komkommer en tomaat

Pasta met tomatensaus en kaas

Boerderijs & Tiny Tony’s v.a. 2.75
handijs vanille, aardbei, peer of chocolade met Tiny Tony Chocolonely


Maaltijdgerechten

Maaltijdsalade 13.5 (optioneel vegan)
gemengde salade met Waddenham, seizoensgroenten, pompoen en oesterzwam van de Pluktuin, blauwaderkaas, stoofpeer, noten, balsamicodressing en suikerbroodcroutons

The Dutch Weed burger 17.5 (vegan)
weedbun met zeewierburger, Romeinse sla, remouladesaus, tomaat, augurk, rode ui en zeekraal;
geserveerd met dikke frieten, vegan mayonaise en salade

Wad Anderz burger 18.5
brioche bun met burger van Fries weiderund, bacon, Cheddar, Romeinse sla, burgersaus, tomaat,
augurk en rode ui; geserveerd met dikke frieten, mayonaise en salade
Biertip! Brouwdok, Ype Indian Pale Ale; fles 5.75

Fish & chipz 19
krokant gebakken kabeljauwfilet, remouladesaus, dikke frieten, mayonaise en salade
Biertip! Brouwdok, Wad Weizen; glas 4.75

Zeeuwse mosselen 24.5
gestoofd in Wad Weizen bier; geserveerd met brood of dikke frieten, sauzen en salade
Wijntip! Civitas Pecorino Lunaria, Demeter; glas 5.9


Diner (vanaf 17 uur)
Voorgerechten

Tartaar 11 (vegan)
van rode biet en oesterzwammen van de Pluktuin, met appel, kappertjes en groene kruidenolie;
geserveerd met papadum
Wijntip! Pinot Gris Alsace, Schlumberger; glas 6.9

Bombe 13
Bonbon van gerookte heilbot met een romige vulling van Soltmen Waddengarnalen;
geserveerd met kruidensalade en sepia kroepoek
Wijntip! Burgàns Albariño, Martin Codax; glas 5.9

Gevogelte paté 13
huisgemaakt, met vijgen, Cumberlandsaus en brioche toast
Wijntip! Haltinger Winzer EG, Spätburgunder Haltinger Stiege; glas 5.9

Hoofdgerecht

Gele curry en geroosterde bloemkool 21 (vegan)
met zoete aardappel, groenten van de Pluktuin, cashew, lente-ui en naanbrood
Wijntip! Ferrandière Grand Blanc, Domaine Paul Mas; glas 6.9

Pasta al funghi 21 (optioneel vegan)
verse pasta linguine in een romige saus met oesterzwammen van de Pluktuin,
truffel en groene kruiden
Wijntip! Haltinger Winzer EG, Spätburgunder Haltinger Stiege; glas 5.9

Noordzeevis 24.5
met saffraan-risotto, Bearnasisesaus, gepofte tomaat en kaaskletskop
Wijntip! Burgàns Albariño, Martin Codax; glas 5.9

Eendenbout 24.5
gekonfijt in ganzenvet, met zuurkool, zoete aardappel, geroosterde rode biet, geflambeerde Calvados appeltjes en gevogeltejus
Wijntip! Spätburgunder Haltinger Stiege, Haltinger Winzer EG ; glas 5.9

Rundersukade 24.5
op lage temperatuur gegaard in eigen jus, met aardappel-truffelmousseline, spekjes en wintergroenten
Wijntip! Brindisi Reserve, Corto Ottone; glas 5.9

Nagerechten

Flamanas 9 (vegan)
in rietsuiker en Bourbon geflambeerde verse ananas, met kokos sorbetijs
Wijntip! Pineau des Charentes, Louis Royer; glas 7

Kaasplank Van Schier 14.5
vier kazen uit het Van Schier assortiment, met compote, noten en kletzenbrood
Wijntip! Pedro Ximénez Hechizo; glas 7

Crème brulée 9
van Donders suikerbrood met mandarijn sorbetijs
Wijntip! Muscat de Frontignan, Passeur de Soleil; glas 7

Pure chocoladetaart 9
met Gieser Wildeman stoofpeer en maple walnutijs
Wijntip! Banyuls Traditionnel, Cave Abbe Rous; glas 7

Heeft u een allergie of dieetwens? Wij bespreken graag de mogelijkheden!