Menukaart

Lunch ( 12.30-15.30)

Piadina’s

Italiaans platbrood van de grill met 8.50
Hollandse buffelmozzarella, zongedroogde tomaat, notensla en pesto

Italiaans platbrood van de grill met 9.50
Waddenham, Hollandse buffelmozzarella, zongedroogde tomaat, notensla en pesto

Meergranen speltbol met8.50
Gepofte knolselderij en oesterzwammen van de Pluktuin

Meergranen speltbol met
Ras el Hanout humus en dukkah specerijenmix

Mild belegen kaas Van Schier 8.50
Wildpluk kaas met Waddenkruiden, duindoorn en zeegroenten, met honing-zeekraalmosterd,
notensla, pitten en zaden

Gerookte makreelsalade 9.50
met paprika, kappertjes, rode ui, augurk en zeekraal

Gerookte runder rib-eye van slagerij Menno Hoekstra 9.50
met zilte tapenade, notensla, pitten en zaden

Garnalenkroket 9.50
Amelander Wad’n garnalenkroket op brioche brood met ijsbergsla en cocktailsaus

Twee Amelander Wad’n kroketten; rundvlees of oesterzwam 12.50
met Donders meergranen brood, roomboter, salade en Marne mosterd

Soepen (lunch & diner)

Wortel-gember-kokossoep 8.50
met korianderroom, cashewnoten en naanbrood

Bisque van Waddengarnalen 14.50
gebonden soep van Soltmen garnalen met crème fraîche, zeekraal, briochetoast en rouille
Wijntip! Civitas Pecorino Lunaria, Demeter; glas 5.75

Gebak uit eigen keuken

Carrotcake 4.50
Ganache pure chocoladetaart 4.50
Lemon meringue tartelette 4.50
Susan’s appel-kruimeltaart 4.50 (slagroom +0.50) Veganistisch gerecht

Dagkaart (lunch & diner)
Bij de borrel

Kalamata olijven met pit! 4.50

Portie mild belegen kaas Van Schier 5.50
met honing-zeekraalmosterd

Portie Fryske droege woarst 5.50
van slagerij Menno Hoekstra

Notenmix Jakarta 7.00
gebrand bij Van Schier

Wakame loempia’s 9.00
met zoete chilisaus (8 stuks)

Amelander Wad’n rundvlees of oesterzwambitterballen 9.00
(8 stuks)

Amelander Wad’n garnalenkroketjes 9.50
met citroenmayonaise (6 stuks)

Lekker vooraf of om te delen…

Broodplankje (optioneel) 8.50
Pain de Mer – Zeeuws desembrood met saffraan-sinaasappel-, ansjovis- en zeewierboter
Oesters (3 stuks) 11 met verschillende toppings: Ponzu Yuzu, rode wijn-sjalot en gember-wakame-wasabi
Wijntip! Prosecco Decordi BIO; Picollo 8.50

Portie Waddenkokkels (300 gram) 14.50
gestoofd in witte wijn met knoflook en zeekraal; geserveerd met briochetoast en rouille
Wijntip! Picpoul de Pinet, Domaines Félines; glas 5.75

Garnalencocktail Wad Anderz met Oosterse twist 14.50
Soltmen Waddengarnalen, Romeinse sla, wakame, radijs, ingelegde gember, sesam, rettich en
wasabi-mayonaise; geserveerd met briochetoast
Wijntip! Salento bianco, Poggio del Sole; glas 5.75

Kaasplank Van Schier 14.50
vier kazen uit het Van Schier assortiment, met compote, noten en kletzenbrood
Wijntip! Pedro Ximénez Hechizo; glas 7.00

Wad Anderz borrelplank 17.50
een samengestelde borrelplank van de chef voor twee personen
Biertip! Gulpener, Oertarwe Blond Bio; tap 5.00

Kindergerechten 9.50
Naar keuze: mini loempia’s | garnalenkroketjes | kipfingerz of Wad’n kroket
geserveerd met dikke frieten, mayonaise, appelmoes, komkommer en tomaat

Pasta met tomatensaus en kaas

Boerderijs & Tiny Tony’s v.a. 2.75
handijs vanille, aardbei, peer of chocolade met Tiny Tony Chocolonely

Dagkaart (lunch & diner)
Maaltijdgerechten

Maaltijdsalade met Oosterse twist (optioneel) 17.50
gemengde salade met noedels, groenten van de Pluktuin, mango, pepers, koriander, sesam, shii-
take, oesterzwammen en gemarineerde grote garnalen
Wijntip! Salento bianco, Poggio del Sole; glas 5.75

The Dutch Weed burger 17.50
weedbun met zeewierburger, Romeinse sla, remouladesaus, tomaat, augurk, rode ui en zeekraal;
geserveerd met dikke frieten, vegan mayonaise en salade
Wijntip! Civitas Pecorino Lunaria, Demeter; glas 5.75

Wad Anderz burger 19.00
brioche bun met burger van Fries weiderund, bacon, Cheddar, Romeinse sla, burgersaus, tomaat,
augurk en rode ui; geserveerd met dikke frieten, mayonaise en salade
Biertip! Brouwdok, Ype Indian Pale Ale; fles 5.75

Fish & chipz 19.00
krokant gebakken Noordzeevisfilet, remouladesaus, dikke frieten, mayonaise en salade
Biertip! Brouwdok, Wad Weizen; glas 4.75

Zeeuwse mosselen 26.00
gestoofd in Wad Weizen bier; geserveerd met brood of dikke frieten, sauzen en salade
Wijntip! Picpoul de Pinet, Domaines Félines; glas 5.75

Diner (vanaf 17.00 uur)
Voorgerechten

Zeewiersalade met gemarineerde paddenstoelen 11
gemengde salade met wakame, sojabonen, sesam, shii-take en oesterzwammen van de Pluktuin met
gember-sojadressing

Garnalencocktail Wad Anderz met Oosterse twist 14.50
Soltmen Waddengarnalen, Romeinse sla, wakame, radijs, ingelegde gember, sesam, rettich en
wasabi-mayonaise; geserveerd met briochetoast
Wijntip! Salento bianco, Poggio del Sole; glas 5.75

Tataki van Fries weiderund 13.50
met wasabi-mayonaise, zoetzure tomaat, radijs en lente-ui
Wijntip! Schlumberger Pinot Gris, Alsace; glas 6.75
Veganistisch gerecht

Heeft u een allergie of dieetwens? Wij bespreken graag de mogelijkheden!

Hoofdgerecht

Gele curry en geroosterde bloemkool 21.00
met zoete aardappel, groenten van de Pluktuin, cashew, lente-ui en naanbrood
Wijntip! Ferrandière Grand Blanc, Domaine Paul Mas; glas 5.75

Aubergine met miso glazuur 21.00
geserveerd met korianderrijst en zeewiersalade met gember-sojadressing
Wijntip! Salento bianco, Poggio del Sole; glas 5.75

Viscurry met Noordzeevis en mosselen 25.00
met venkel en groenten van de Pluktuin; geserveerd met basmatirijst
Wijntip! Ferrandière Grand Blanc, Domaine Paul Mas; glas 5.75

Noordzeevisfilet 26.00
op de huid gebakken vis van het seizoen met saffraan-risotto, zeewier-hollandaisesaus, gepofte
tomaat en kaas kletskop
Wijntip! Burgàns Albariño, Martin Codax; glas 5.75

Gestoomde heilbotfilet 26.00
met papardelle in spinazieroomsaus, Parmezaanschuim en Soltmen Waddengarnalen
Wijntip! Civitas Pecorino Lunaria, Demeter; glas 5.75

Flat iron steak 26.00
steak van gesplitste rundersukade uit de regio met Bearnaisesaus, dikke friet en salade
Wijntip! Pinot Noir Reserve, Radacini Moldavië; glas 5.75

Nagerechten

Schier-I-miss-U 9.00
luchtige biscuit met Schiermoncello, mascarpone, lemoncurd, meringue en verse aardbeien
Tip! Schiermoncello, eilander limoncello met duindoorn; glas 5.00

Zomerfruit met sabayon 9.00
fruit van het seizoen met een luchtige, koude sabayon van room en Marsala 9.00
Wijntip! Muscat de Rivesaltes; glas 7.00

Sorbet Wad Anderz (optioneel) 9.00
drie verschillende smaken vruchtensorbetijs met vers fruit uit het seizoen en slagroom
Wijntip! Tokaj-Hétszõlõ Late Harvest; glas 7.00

Pure chocoladetaart 9.00
met frambozen, witte chocolademousse en kletskop
Wijntip! Banyuls Traditionnel, Cave Abbe Rous; glas 7.00

Kaasplank Van Schier 14.50
vier kazen uit het Van Schier assortiment, met compote, noten en kletzenbrood
Wijntip! Pedro Ximénez Hechizo; glas 7.0