Menu

Onze eilander VVV bestaat 125 jaar en daar zijn wij trots op! Speciaal om dit te vieren hebben wij een lunch en diner samengesteld met smaakvolle producten, veelal van het eigen eiland.

Zomerspecials

Zeeuwse oesters (3 stuks) 13
met wakame marinade, rode wijnazijn en Ponzu Yuzu, geserveerd met sjalotjes, citroen en bosui
Wijntip! Prosecco Spumante BIO IT; glas 8.5

Zeeuwse mosselen 26
met wakame marinade, rode wijnazijn en Ponzu Yuzu, geserveerd met sjalotjes, citroen en bosui
Wijntip! Civitas Pecorino Lunaria, DEMETER IT; glas 7.5

Proeverij van ’t Wad 35 p.p. (vanaf twee personen)
bisque van Waddengarnalen, Thaise viskroketjes, oesters, gravad lax Wad Anderz, kokkels en mossels; geserveerd met brood en salade
Wijntip! Gruner Veltliner, Johann Klaus AU; glas 6

Lunch ( 12 – 15.30 uur)

Italiaans platbrood van de grill met 8.5
Hollandse buffelmozzarella, zongedroogde tomaat, notensla en pesto

Italiaans platbrood van de grill met 9.5
Waddenham, Hollandse buffelmozzarella, zongedroogde tomaat, notensla en pesto

Speltbol met Muhamarra en gegrilde groenten (vegan) 8.5
met dukkah specerijenmix

Speltbol met Van Schier kaas 8.5
Wildpluk kaas, met zeewier, duindoorn en Waddenkruiden met honing-zeekraal mosterd en notensla

Speltbol gravad lax Wad Anderz 9.5
eigen gemarineerde heilbot op Scandinavische wijze, met mierikswortelcrème, biet,
rode ui, augurk en zeekraal

Speltbol rauwe Waddenham van slagerij Menno Hoekstra 9.5
met truffelmayonaise, notensla, pitten en zaden

Garnalenkroket 9.5
op brioche bun met ijsbergsla, Soltmen Waddengarnalen, zeekraal en cocktailsaus

Twee rundvlees kroketten van Bourgondiër 12.5
met twee sneden brood, roomboter, salade en Marne mosterd

Twee oesterzwam kroketten (vegan) 12.5
met twee sneden brood, salade en Marne mosterd


Soepen

Wortel-gember-kokossoep 8.5 (optioneel vegan)
met pinda, korianderroom en naanbrood

Venkelsoep 8.5
met groene kruidenolie en kervel; geserveerd met brood en boter

Bisque van Waddengarnalen 14.5
gebonden soep van Soltmen garnalen met crème fraîche, zeekraal, brood en rouille
Wijntip! Civitas Pecorino Lunaria, Demeter; glas 7.5

Gebak uit eigen keuken

Carrot cup cake (vegan) 4.7
Duindoorn-cheesecake 4.7
Ganache pure chocoladetaart 4.7
Lemon meringue tartelette 4.7
Susan’s appel-kruimeltaart 4.7 (slagroom +0.5)


Bij de borrel

Kalamata olijven met pit! (vegan) 4.5

Portie mild belegen kaas Van Schier 5.5
met grove Marne mosterd

Portie Fryske droege woarst 5.5
van slagerij Menno Hoekstra

Notenmix Jakarta (vegan) 7
gebrand bij Van Schier

Wakame loempia’s 9 (vegan)
met zoete chilisaus (8 stuks)

Rundvlees of oesterzwam bitterballen (vegan) 9
(8 stuks)

MIni garnalenkroketjes 9.5
met citroenmayonaise (6 stuks)

Eigengemaakte Thaise viskroketjes 6.5
gemaakt van Noordzeevis en Waddengarnalen met zoete chilisaus (3 stuks)

Lekker vooraf of om te delen…

Broodplankje 8.5 (vegan)
met huisgemaakte baba ganoush, muhammara en kimchi humus

Zeeuwse oesters
met wakame marinade, rode wijn azijn en ponzo yuzu;
geserveerd met sjalotjes, citroen en bosui

Wijntip! Prosecco Spumante BIO 20cl 8.5

Portie Waddenkokkels (300 gram) 14.5
gestoofd in witte wijn met knoflook, citroen en zeekraal; geserveerd met brood en rouille
Wijntip! Civitas Pecorino Lunaria, Demeter; glas 7.5

Kaasplank Van Schier 14.5
vier kazen uit het Van Schier assortiment, met compote, noten en kletzenbrood
Wijntip! Pedro Ximénez Hechizo; glas 8.5

Charcuterie 14.5
verschillende fijne vleeswaren met Amsterdamse uien relish, cornichonsen in balsamico
gemarineerde zilver ui
Wijntip! Haltinger Winzer EG, Spätburgunder Haltinger Stiege; glas 7.5

Wad Anderz borrelplank (voor twee personen) 9.5 per persoon
een samengestelde borrelplank van de chef
Biertip! Gulpener Tapdans; tap 5.5

Kindermenu 2.0

Met het programma Kindermenu 2.0 van Jong Leren Eten zetten we gezonde, regionale én lekkere gerechten voor kinderen op menukaarten van restaurants in Friesland en op Schiermonnikoog

Schierse Pasta Pesto met basilicum van De Pluktuin, kaas en cherry tomaatjes 9.5
naar een recept van Annelie, Eline, Imke & Sven

Regenboog taartje met groenten van De Pluktuin en Van Schier kaas 9.5
naar een recept van Jinke, Maikel, Morrison & Xavagne

Overige Kindergerechten

Verse frieten met naar keuze: mini loempia’s (vegan) | garnalenkroketjes | kipfingerz of kroket 11
geserveerd met mayonaise, appelmoes, komkommer en tomaat

Boerderijs & Tiny Tony’s v.a. 2.5
handijs vanille, aardbei, peer of chocolade met Tiny Tony Chocolonely


Maaltijdgerechten

Maaltijdsalade met oosterse twist 18 (optioneel vegan)
gemengde salade met noedels, groenten van de Pluktuin, mango, pepers, koriander,
sesam, shii-take, oesterzwammen en gemarineerde grote garnalen
Wijntip! Poggio del Sole, Bianco Salento; glas 6

Maaltijdsalade 17 (optioneel vegan)
gemengde salade met meloen, asperges, Waddenham, Hollandse buffelmozzarella, hazelnoot en frambozendressing; geserveerd met broodcroutons
Wijntip! Poggio del Sole, Bianco Salento glas 6


The Moving Mountains Burger 17.5 (vegan)
sesambun met een burger van paddenstoelen, biet en soja, met Romeinse sla, remoulade saus, tomaat, augurk, rode ui, en zeekraal
geserveerd met verse frieten, vegan mayonaise en salade
Wijntip! Civitas Pecorino Lunaria, Demeter; glas 7.5

Wad Anderz burger 19
brioche bun met burger van Fries weiderund, bacon, Cheddar, Romeinse sla, burgersaus, tomaat,
augurk en rode ui; geserveerd met verse frieten, mayonaise en salade

Biertip! Brouwdok, Ype Indian Pale Ale; fles 6

Fish & chipz 19
krokant gebakken kabeljauwstaarfilet, remouladesaus, verse frieten, mayonaise en salade
Biertip! Brouwdok, Wad Weizen; glas 5.5


Diner (vanaf 17 uur)
Voorgerechten

Watermeloen 13
met gefermenteerde oesterzwammen en kimchi van De Pluktuin, takuan, wakame en rettich
Wijntip! Cyrano, Côtes des Bergerac Moelleux; glas 5.5

Paddenstoelen “à la Bourguignonne” 13
gemengde paddenstoelen en oesterzwammen van de Pluktuin, gegratineerd met knoflook-dragonboter; geserveerd met brood
Wijntip! Burgàns Albariño, Martin Codax; glas 7.5

Thaise viskroketjes 13
gemaakt van Noordzee vis en Solt Waddengarnalen, geserveerd met zeewier-komkommersalade en zoete chilisaus
Wijntip! Poggio del Sole, Bianco Salento; glas 6


Gravad lax Wad Anderz 1
4.5
eigen gemarineerde heilbot op Scandinavische wijze, met biet, gemarineerde uitjes en mierikswortelcreme
Wijntip! Burgàns Albariño, Martin Codax; glas 7.5

Charcuterie 14.5
verschillende fijne vleeswaren met Amsterdamse uien relish, cornichonsen in balsamico gemarineerde zilver ui
Wijntip! Haltinger Winzer EG, Spätburgunder Haltinger Stiege; glas 7.5

Soepen

Wortel-gember-kokossoep 8.5 (optioneel vegan)
met pinda, korianderroom en naanbrood

Venkelsoep 8.5
met groene kruidenolie en kervel; geserveerd met brood en boter

Bisque van Waddengarnalen 13
gebonden soep van Soltmen garnalen met crème fraîche, kokkels, zeekraal, brood en rouille
Wijntip! Civitas Pecorino Lunaria, Demeter; glas 7.5

Hoofdgerecht

Indiase rode linzen curry 22.5 (vegan)
met zoete aardappel en geroosterde bloemkool; geserveerd met een Indiaas Paratha platbrood
Wijntip! Cyrano, Côtes des Bergerac Moelleux; glas 5.5

Wad ’n viscurry (optioneel vegan)
gele curry met vis, schaal- en schelpdieren uit de Wadden- en Noordzee en groenten van de Pluktuin; geserveerd met basmatirijst
Wijntip! Ferrandière Grand Blanc, Domaine Paul Mas; glas 7.5

Pasta kokkels 25.5
verse pasta linguine met Waddenkokkels, gestoofd in witte wijn met tomaat en knoflook
Wijntip! Civitas Pecorino Lunaria, Demeter; glas 7.5

Noordzeevisfilet van het seizoen 27.5
met asperge, venkel, fregola, langoustine-Pernodsaus en kaaskletskop
Wijntip! Burgàns Albariño, Martin Codax; glas 7.5

Merlan steak 29.5
met aardappelrösti, seizoensgroenten en chimichurri
Wijntip! Spätburgunder Haltinger Stiege, Haltinger Winzer EG; glas 7.5

Varkensrack van de grill 27.5
gepekeld Gaasterlands varkensrack, met zoete aardappel, mais, zoet-zuur van mosterdzaad
en paprika coulis
Wijntip! Brindisi Reserve, Corto Ottone; glas 7.5

Nagerechten

Sorbet (optioneel vegan) 8
twee bollen sorbetijs, vers fruit en slagroom
Wijntip! Tokaj-Hétszõlõ Late Harvest; glas 7.5

Crème brûlée 9
van vanille en tonkaboon met pure chocoladeijs en kletskop
Wijntip! Pineau de Charentes, Louis Royer; glas 7.5

Bavarois 9
van mango en basilicum, met duindoorngelei, passievrucht-sorbetijs en kokos-limoengel
Wijntip! Muscat de Frontignan, Passeur de Soleil; glas 7.5

Friandises 6.5
kleine zoete lekkernijen en bonbons voor bij de koffie of thee
Tip! Eilander bitter of kruidenlikeur naar keuze; glas 3.7

Kaasplank Van Schier 14.5
vier kazen uit het Van Schier assortiment, met compote, noten en kletzenbrood
Wijntip! Pedro Ximénez Hechizo; glas 7

Schier-I-miss-U 9
luchtige biscuit met Schiermoncello, mascarpone, lemoncurd, rabarber en aardbei
Tip! Schiermoncello, eilander limoncello met duindoorn; glas 5

Heeft u een allergie of dieetwens? Wij bespreken graag de mogelijkheden!