Menu Feestdagen

Lunch ( 12.00 – 15.30 uur)

Speltbol met gepofte knolselderij en oesterzwammen van de Pluktuin (vegan) 8.50
met Ras el Hanout humus en dukkah specerijenmix

Speltbol met mild belegen kaas Van Schier 8.50
Wildpluk kaas met Waddenkruiden, duindoorn en zeegroenten, met honing-zeekraalmosterd,
notensla, pitten en zaden

Speltbol met gerookte makreelsalade 9.50
met paprika, kappertjes, rode ui, augurk en zeekraal

Speltbol met gerookte runder rib-eye van slagerij Menno Hoekstra 9.50
met zilte tapenade, notensla, pitten en zaden

Garnalenkroket 9.50
op brioche brood met ijsbergsla en cocktailsaus

Twee kroketten; rundvlees of oesterzwam (vegan) 12.50
met Donders meergranen brood, roomboter, salade en Marne mosterd


Soepen

Knolselderijsoep 8.50 (optioneel vegan)
met truffel en groene kruidenolie; geserveerd met Pain de Mer desembrood en boter

Erwtensoep 8.50
huisgemaakt, met roggebrood en katenspek
Biertip! Gulpener Bockbier; glas 5.25

Bisque van Waddengarnalen 14.50
gebonden soep van Soltmen garnalen met crème fraîche, zeekraal, briochetoast en rouille
Wijntip! Civitas Pecorino Lunaria, Demeter; glas 5.75


Kaasfondue

Vacherin Mont d’Or 47,50 (per twee personen en 30 min. bereidingstijd)
Franse winterkaas uit Jura, bereid in de oven met witte wijn, knoflook en rozemarijn; geserveerd met diverse dips, brood en salade
Wijntip! Fiori, Feteascã Neagra-Syrah, Radacini Moldavie; glas 5.75 fles 32.50

Gebak uit eigen keuken

Duindoorn cheesecake 4.50 (vegan)
Susan’s appel-kruimeltaart 4.50 (slagroom +0.50)


Bij de borrel

Kalamata olijven met pit! (vegan) 4.50

Portie mild belegen kaas Van Schier 5.50
met honing-zeekraalmosterd

Portie Fryske droege woarst 5.50
van slagerij Menno Hoekstra

Notenmix Jakarta (vegan) 7.00
gebrand bij Van Schier

Wakame loempia’s 9.00 (vegan)
met zoete chilisaus (8 stuks)

Rundvlees of oesterzwambitterballen (vegan) 9.00
(8 stuks)

MIni garnalenkroketjes 9.50
met citroenmayonaise (6 stuks)

Lekker vooraf of om te delen…

Broodplankje 8.50 (optioneel vegan)
Pain de Mer – Zeeuws desembrood met saffraan-sinaasappel-, ansjovis- en zeewierboter

Kaasplank Van Schier 14.50
vier kazen uit het Van Schier assortiment, met compote, noten en kletzenbrood
Wijntip! Pedro Ximénez Hechizo; glas 7.00

Wad Anderz borrelplank (voor twee personen) 9.50 per persoon
een samengestelde borrelplank van de chef
Biertip! Gulpener Bockbier; tap 5.25

Kindergerechten

Naar keuze: mini loempia’s (vegan) | garnalenkroketjes | kipfingerz of kroket
geserveerd met dikke frieten, mayonaise, appelmoes, komkommer en tomaat

Pasta met tomatensaus en kaas

Boerderijs & Tiny Tony’s v.a. 2.75
handijs vanille, aardbei, peer of chocolade met Tiny Tony Chocolonely


Maaltijdgerechten

The Dutch Weed burger 17.50 (vegan)
weedbun met zeewierburger, Romeinse sla, remouladesaus, tomaat, augurk, rode ui en zeekraal;
geserveerd met dikke frieten, vegan mayonaise en salade

Wad Anderz burger 18.50
brioche bun met burger van Fries weiderund, bacon, Cheddar, Romeinse sla, burgersaus, tomaat,
augurk en rode ui; geserveerd met dikke frieten, mayonaise en salade
Biertip! Brouwdok, Ype Indian Pale Ale; fles 5.75

Fish & chipz 19.00
krokant gebakken Noordzeevisfilet, remouladesaus, dikke frieten, mayonaise en salade
Biertip! Brouwdok, Wad Weizen; glas 4.75


Diner (vanaf 17.00 uur)
Voorgerechten

Tartaar 11.00 (vegan)
van rode biet en oesterzwammen van de Pluktuin, met appel, kappertjes en groene kruidenolie;
geserveerd met papadum
Wijntip! Pinot Gris Alsace, Schlumberger; glas 6.50

Garnalencocktail Wad Anderz met Oosterse twist 14.50
Soltmen Waddengarnalen, Romeinse sla, wakame, radijs, ingelegde gember, sesam,rettich en wasabi-mayonaise; geserveerd met briochetoast
Wijntip! Salento bianco, Poggio del Sole; glas 5.75

Gevogelte paté 13.00
huisgemaakt, met vijgen, Cumberlandsaus en brioche toast
Wijntip! Haltinger Winzer EG, Spätburgunder Haltinger Stiege; glas 5.75

Hoofdgerechten

Pompoenroast 21.00 (optioneel vegan)
flespompoen in de oven gegaard met geitenkaas, maple syrup en pecannoten. Geserveerd met rösti en gestoofde groenten.
Wijntip! Haltinger Winzer EG, Spätburgunder Haltinger Stiege; glas 5.75

Noordzeevis 24.50
op de huid gebakken vis van het seizoen met saffraan-risotto, zeewier-hollandaisesaus
gepofte tomaat en kaas kletskop
Wijntip! Burgàns Albariño, Martin Codax; glas 5.75

Hertensukade 24.50
op lage temperatuur gegaard in eigen jus, met aardappel-truffelmousseline, spekjes en wintergroenten
Wijntip! Brindisi Reserve, Corto Ottone; glas 5.75

Nagerechten

Flamanas 9.00 (vegan)
in rietsuiker en Bourbon geflambeerde verse ananas, met kokos sorbetijs 9.00
Wijntip! Pineau des Charentes, Louis Royer; glas 7.00

Kaasplank Van Schier 14.50
vier kazen uit het Van Schier assortiment, met compote, noten en kletzenbrood
Wijntip! Pedro Ximénez Hechizo; glas 7.00

Trifle 9.00
van chocolade en amarenakersen met tonkabonenroom en maple walnutijs
Wijntip! Banyuls Traditionnel, Cave Abbe Rous; glas 7.00

Friandises 7.50
kleine zoete lekkernijen en bonbons voor bij de koffie of thee
Tip! Kobbeslokje of Kallemooi, eilander kruidenlikeur van Slijterij Tulner; glas 3.50

Heeft u een allergie of dieetwens? Wij bespreken graag de mogelijkheden!